Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
korbekorbe

"Minden legyen az, ami. A krumplileves, legyen krumplileves, elvtársak!"/Kádár János/

körbejáró · 3 hete
"Minden legyen az, ami. A krumplileves, legyen krumplileves, elvtársak!"/Kádár János/
 
Úgy veszem észre, hogy ismét visszaköszön a régmúlt, az, az idő, amikor minden olyan kirakat szinten működött.
Valaha egy protokoll látogatás előtt is kisuvikszoltak mindent és eltüntettek minden olyan dolgot, ami az adott üzemre volt jellemző ahová a "nagy emberek"mentek.
Egy építőipari tevékenységet folytató cégnél természetes, ha a földön malter és tégla darabok hevernek szanaszét.
Nem szeméthegyekre gondolok én, de a munka folyamán keletkezett hulladékra és elhullásokra. A munkások ruhája sem patyolat tiszta, hiszen dolgoznak és az adott terület feldolgozott anyagaitól lesz olyan a ruha amilyen. Jellemző volt, hogy csak a kirakat embereket állították oda a munkadarabhoz, és csak imitálva a munkát, csak úgy tettek mintha, pedig nem is végeztek effektív munkát.
Igaz, hogy jól mutattak a televízióban és a képeken, ám nem volt életszagú az egész, minden olyan pipec volt.
 Volt már részem kétszer vagy háromszor ilyen típusú "munkavégzésben", az egész napunk azzal telt, hogy sepertünk és suvikszoltunk, és olyanná tettük a munkaterületünket amilyen egy nem munka végzés során lenne. Pedig az lett volna a cél, hogy úgy tegyünk, mintha dolgoznánk./ Ez a mondat olyan fura lett, mint az egész szituáció/
Egy nagyon fontos munkafolyamatot sikerült tönkre vágni, csak azért mert jött a televízió és pár "fontos "ember, hogy olyanról diskuráljanak pár percet, amit mindenki tud, és tudott eddig is.
Ha csak azért tarjuk be a munkavédelmi, előírásokat mert megjelenünk a médiában, ez is egy nagy hiba, ennél csak az nagyobb baj, amikor nem a célnak megfelelő védőeszközöket használunk.
Amikor minden más fontosabb, de a védősisakunk lötyög a fejünkön, és amikor lehajolunk, a földön landol ez már nagyfokú veszélyeztetés.
Na, ilyenkor, ha nem veszed fel a munkát, nyervogós, kötekedő vagy, ha baleset történik, te vagy a felelős, hiszen ki lettél oktatva.
A 22- s csapdája.
Soha ki sem tehetnéd a lábad a munkaterületre hibátlan és teljes védő felszerelés nélkül. Nem a rongyrázás miatt kell valamit betartani.
Valaha írtam róla, a felelős személy minden esetben hárít és mossa kezeit.
-"XY, ezt mondta, és azt üzente!
-YZ, majd jön és elintézi!
Holott, a dolog rá tartozna, neki kellene felelős döntést hoznia, akkor is legyen valaki vezető, amikor vállalni kell a dolgait és az irányítást, ne csak a fizetés felvételénél.
Viszont, mikor előtérbe tolakszik, mindent úgy ad elő, mint az ő ötletét és sikerét, fontos ember lett, benne volt a tv-ben.
Ha nézem a televíziót és ilyen talmi csillogást látok, borsózik a hátam, és azt gondolom, hogy ilyen munkahelyre nem vágynék.
Vannak jó szakembereink és mégis olyanokra bízzuk az irányítást, akik csak papíron ismerik a szakmát, pedig a gyakorlati élet, az más.
Néha, borul minden, ami le van rajzolva és írva, mert a technológia ne engedi azt, amit papírra vetettek és megálmodta.
Néha, a cipőfűzőhöz vesszük a cipőt és ahhoz nézzük a méretet és a színt pedig tudjuk előre, hogy rossz lesz a végeredmény.
Amikor az egészet a kirakatba tesszük/tv, újság/, úgy adjuk elő mintha minden nagyon jó és szép lenne.
Becsapjuk saját magunkat, olybá tesszük, a dolgokat mintha minden nagyon flottul menne, és nagyon meglepődünk, mikor pofára esünk a saját hülyeségünk miatt.
Azt hinné az ember, hogy a XXI. században már minden az, aminek látszik.

 "Minden legyen az, ami. A krumplileves, legyen krumplileves, elvtársak!"/Kádár János/
Kádár János ezen elhíresült mondása mára is érvényes és érthető, ha nem is mindenki számára.
Aki ezt megérti, annak /azoknak/ nem olyan kirakat tevékenységet kellene sztárolni ami mostanára ismét divat lett.

  

Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!