Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
korbekorbe

Van erre időnk?

körbejáró · 6 napja

Időpontkérések
Megettem már a kenyerem javát és sok mindent átéltem már, ám a mai idők szavát valahogy nem értem és nem tudom elfogadni. 
Abban az agyon szidott átkosnak mondott időkben gyermekként majd fiatalemberként is sokat jártam az egészségügy bugyraiba. Sajnos. Most idős korban ismét sűrűn koptatom az orvosi rendelők padsorait, de micsoda különbség van két időszak között. Régen, ha fájt az ember lábujjának bütyke elmentem a szakrendelésre, kiültem a sorom és a gyógyító elé kerültem. Meglett a diagnózis, kaptam gyógyírt a bajomra, vagy ha esetleg további vizsgálatokra volt szükség, átküldtek két szobával arrébb és vizsgálódtak tovább. Volt részem a kórházi” vendégszeretet”is megtapasztalni, ott sem volt gond az esetleges további vizsgálódás. Beleültettek egy nyikorgó tolókocsiba, vagy csak úgy gyalogosan átkísértek egy további vizsgálatra. Ott, ízibe, még melegébe. Az ütővizsgálatokra visszarendeltek és kinyilvánították, hogy meggyógyultam. 
Máskor, a hivatalba kellett intézkedni, ügyet intézni. Paksaméták a kézbe és irány a megfelelő hivatal. Az ember bekopogott, egy „tessék”, simán bejutottam az ügyintézőhöz, pecsét, aláírás és megvolt, amiért mentem. Amennyiben több idő kellett az ügy rendezésére, pár nap múlva tiszteletem tettem ismét, kopogás, bementem, pecsét, aláírás és letudva az ominózus ügyem. 
Ma
Időpontot kérni, sőt az időpontra is időpontot kérni. Napok, hetek, hónapok múlva kerül az emberre a sor, addigra vagy rosszabbodik az állapota, jobb esetben elmúlik a betegség. Ha megvan az időpont, a páciens órákat ül a váróban, míg rákerül a sor, majd megvizsgálják, átirányítják egy másik szakrendelésre. Ismét időpontot kérni, kivárni és kezdődik, minden előröl. Amennyiben visszarendelnek, nem ám, hogy simán visszamegyek és az orvos elé kerülök. Ismét időpont, hogy megállapítsák a gyógyulást, vagy további vizsgálatokat. Kórházban, ha egy másik osztályra is menni kell, elküldenek időpontot kérni, jobb esetben a doki kér. Az ember azt hinné, hogy kórházba van, ráültetik arra a bizonyos nyikorgó tolókocsira, vagy gyalogosan átviszik egy további vizsgálatra. Nem így van, ennél bonyolultabb az élet.
A hivatalban is az időpontra berendelés dívik, ám hiába a papírra vetett 9 óra. Lehet nyugodtan ücsörögni, és kiolvasni egy vastagabb magazint. Pecsét, aláírás, ha megvan, egy esetleges tovább küldésnél kérhetem az új időpontot. Pedig, két szobával távolabbra kellene átmenni. Ja, hogy az egy másik osztály és oda is csak időpont egyeztetéssel bejutni. Rossz belegondolni, ha a szabadságolások idején akarok valamit intézni. Divat lett az időpontkérés, az időpontra berendelés. 
Sajnos. 
Nem a dolgozókkal, nővérekkel, orvosokkal, ügyintézőkkel van bajom, a rendszer nem jó, mert, nem beteg és ügyintéző barát. Nem folyamatos, sőt, hátrányos a kialakított időpontkérési változat. 

Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
körbejáró
Nagyon régóta blogolok , egyszer, egyszer törlöm az aktuális naplót és elkezdek egy másikat. Hogy miért? Frissülés, más elképzelések, más témák kerülnek előtérbe.